Als u uw WordPress website wil gebruiken als webshop steekt er één optie bovenuit: WooCommerce. Met ongeveer 7.5 miljoen downloads is het veruit de populairste e-commerce WordPress plugin. Sterker nog: het staat zelfs in de top 10 van de meest gedownloade WordPress plugins.

En nu is WooCommerce officieel lid van de WordPress familie. Automattic, het bedrijf achter WordPress, heeft WooCommerce overgenomen.

Automattic laat zich niet uit over de kosten die hiermee gemoeid zijn, maar laten wel weten dat dit hun grootste overname tot nu toe is.

Als e-commerce de volgende stap is voor WordPress dan hebben ze hiermee een goede zet gedaan; WooCommerce wordt inmiddels al voor meer dan 600.000 webshops gebruikt.

Wat is WooCommerce?

Heel simpel gezegd verandert het WordPress in een webshop. Doordat het gebouwd is door een team dat zich voorheen gefocust heeft op het maken van thema’s voor WordPress werkt het heel soepel in combinatie met WordPress.

Het toevoegen van producten toevoegen heeft veel weg van het toevoegen van een nieuw blog bericht. Wilt u betalingen ontvangen? WooCommerce biedt standaard ondersteuning voor PayPal betalingen. Voor iDeal en creditcard betalingen zijn diverse uitbreidingen beschikbaar. Kortingsbonnen? Geen enkel probleem. Binnen WooCommerce kunt u eenvoudig verschillende verzendmethoden toevoegen.

Ook biedt WooCommerce voorraadbeheer functie en duidelijke rapportages. Zo kunt u eenvoudig de verkopen per dag en verkopen per maand bekijken, maar heeft u ook de mogelijkheid om een overzicht van de best verkochte producten te genereren. Verder biedt WooCommerce alle benodigde functionaliteiten die belangrijk zijn voor een webshop.