WordPress versie 4.5 genaamd “Coleman” is nu beschikbaar. De nieuwe versie draagt de naam van de jazz saxofonist Coleman Hawkins. De focus van deze release ligt op het verbeteren van de editor en de workflow die gepaard gaat met het publiceren van content.

Wat is er nieuw in WordPress versie 4.5?

Verbeteringen voor bewerken

Inline linken
Blijf gefocust op het schrijven met een afleidingsvrije modus. Het biedt de mogelijkheid om eenvoudig naar de inhoud te linken.

Opmaak snelkoppelingen
Ook zo tevreden met het gebruik snelkoppelingen voor formatteren van lijsten en koppen? Nu zijn ze nog bruikbaarder met horizontale lijnen en <code>.

Verbeteringen voor de Customizer

Live Responsive voorvertoningen
Zorg ervoor dat jouw site er fantastisch uitziet op alle schermen. Bekijk voorvertoning van mobiel, tablet en desktop direct in de customizer.

Aangepaste logo’s
Thema’s ondersteunen nu logo’s voor je bedrijf of merk. De thema’s Twenty Fifteen en Twenty Sixteen zijn bijgewerkt met ondersteuning voor aangepaste logo’s. Dit kan worden aangepast via de site-instellingen in de customizer.

Onder de motorkap

Selectief verversen
De customizer bevat nu ondersteuning van een uitgebreid framework voor het genereren van de voorvertoning zonder dat de PHP-code moet worden herschreven in JavaScript.

Intelligent herschalen afbeelding
Gegenereerde afbeeldingen laden nu tot 50% sneller zonder zichtbaar kwaliteitsverlies.

Updates voor JavaScript-bibliotheken
jQuery 1.12.3, jQuery Migrate 1.4.0, Backbone 1.2.3, en Underscore 1.8.3 zijn gebundeld.

Scriptloader verbeteringen
Betere ondersteuning is toegevoegd voor header/footer script-afhankelijkheden. Nieuw wp_add_inline_script() activeert het toevoegen van extra code voor geregistreerde scripts.

Verbeterde templates voor insluiten
Templates voor insluiten zijn gesplitst en kunnen direct worden overschreven door thema’s via de template-hiërarchie.

Voor meer informatie kunt u bij de Release notes kijken.

Download WordPress 4.5 of ga naar uw Dashboard → Updates en klik op ‘Nu bijwerken’.

Wilt u ondersteuning bij het updaten van WordPress website?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Als u zich geen zorgen wil maken over de veiligheid en stabiliteit van uw WordPress website dan kunnen wij dit voor uit handen nemen door middel van een onderhoudsabonnement.