WordPress versie 4.6 genaamd “Pepper” is nu beschikbaar. De nieuwe versie draagt de naam van de jazz saxofonist Coleman Hawkins. De focus van deze release ligt op het verbeteren van de editor en de workflow die gepaard gaat met het publiceren van content.

Wat is er nieuw in WordPress versie 4.6?

Gestroomlijnde updates
Raak je plek niet kwijt: blijf op dezelfde pagina terwijl je je plugins bijwerkt, installeert en verwijdert.

Standaard lettertypen
Het WordPress dashboard maakt nu gebruik van de lettertypen die je al op je apparaat hebt, waardoor het sneller laadt en je je meer thuisvoelt op welk apparaat je ook maar gebruikt.

Verbeteringen voor bewerken

Inline link controle
Ooit per ongeluk een link gemaakt naar een niet bestaande link? WordPress controleert nu automatisch om er zeker van te zijn dat je dat niet gedaan hebt.

Inhoud herstellen
Terwijl je typt bewaart WordPress je inhoud in de browser. Herstellen van bewaarde inhoud is nog makkelijker met WordPress 4.6.

Onder de motorkap

Resource Hints
Resource hints helpen browsers te kiezen welke bronnen ze binnenhalen en voorbehandelen. WordPress 4.6 voegt ze automatisch toe voor je stijlen en scripts om je site nog sneller te maken.

Robuuste HTTP ondersteuning
De HTTP API maakt nu gebruik van de Requests-bibliotheek, waarmee de standaard HTTP-ondersteuning verbetert en hoofdletterongevoelig headers worden toegevoegd, evenals parallelle HTTP-requests en support voor internationale domeinnamen.

WP_Term_Query en WP_Post_Type
Een nieuwe WP_Term_Query-klasse voegt flexibiliteit toe aan de term-informatie van de query, terwijl een nieuw WP_Post_Type-object de interactie met post types voorspelbaarder maakt.

Meta Registration API
De Meta Registration API is uitgebreid met support voor types, beschrijvingen en REST API zichtbaarheid.

On Demand vertalingen
WordPress zal de nieuwste taalpakketten voor je plugins en thema’s installeren en gebruiken zodra ze beschikbaar zijn in WordPress.org’s community van vertalers.

Updates voor JavaScript-bibliotheken
Masonry 3.3.2, imagesLoaded 3.2.0, MediaElement.js 2.22.0, TinyMCE 4.4.1 en Backbone.js 1.3.3 zijn mee inbegrepen.

Customizer API’s voor instellingen-validatie en meldingen
Instellingen hebben nu een API voor het afdwingen van validatiebeperkingen. Ook ondersteunen customizer controls nu support-meldingen, die worden gebruikt om validatiefouten te tonen, in plaats van stilzwijgend de mist in te gaan.

Multisite, nu sneller dan ooit
Gecachte en uitgebreide site-queries verbeteren je ervaring van het netwerkbeheer. De toevoeging van WP_Site_Query en WP_Network_Query helpt bij het maken van geavanceerde queries met minder inspanning.

Voor meer informatie kunt u bij de Release notes kijken.

Download WordPress 4.6 of ga naar uw Dashboard → Updates en klik op ‘Nu bijwerken’.

Wilt u ondersteuning bij het updaten van WordPress website?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Als u zich geen zorgen wil maken over de veiligheid en stabiliteit van uw WordPress website dan kunnen wij dit voor uit handen nemen door middel van een onderhoudsabonnement.