WordPress versie 4.7 genaamd “Vaughan” is nu beschikbaar. De nieuwe versie draagt de naam van de jazz zanger Sarah “Sassy” Vaughan. WordPress versie 4.7 zit bomvol verbeteringen van bestaande features en introduceert ook het nieuwe standaard thema voor 2017.

Wat is er nieuw in WordPress versie 4.7?

Twenty Seventeen
Twenty Seventeen focust op bedrijfswebsites en heeft een aanpasbare hoofdpagina met meerdere secties. Personaliseer met widgets, menu’s, social media menu’s, een logo, aangepaste kleuren en meer. Ons standaard thema voor 2017 werkt goed in veel talen, op elk apparaat en voor een breed spectrum aan gebruikers.

WordPress 4.7 voegt nieuwe functies toe aan de customizer om je te helpen door de initiële setup van een thema te komen, met non-destructieve live voorbeelden van al je wijzigingen in één ononderbroken workflow.

Thema starter inhoud
Om je te helpen met het wijzigen van individuele thema’s, is er een solide basis beschikbaar via de start-inhoud bij het aanpassen van jouw site. Dit gaat van een eenvoudige bedrijfsinformatie widget tot het leveren van een voorbeeldmenu met sociale media iconen of het aanmaken van een statische pagina met mooie afbeeldingen. Maak je geen zorgen, niets zal worden getoond op je live site totdat jij klaar bent om je initiële thema aanpassingen te publiceren.

Bewerk snelkoppelingen
Zichtbare iconen worden getoond om aan te geven welke delen van jouw site aangepast kunnen worden tijdens het live voorbeeld. Klik op de link om direct met bewerken te beginnen. Samen met de start-inhoud wordt het nog makkelijker om je site snel te wijzigen.

Video headers
Soms is een grote sfeervideo als bewegende kopafbeelding precies wat je nodig hebt om je producten te laten zien; ga je gang en probeer het uit met Twenty Seventeen. Heb je video-inspiratie nodig? Zoek maar eens naar sites die videoheaders beschikbaar hebben om te downloaden en gebruiken.

Makkelijker menu’s maken
Veel menu’s voor sites hebben links naar de pagina’s van je site, maar wat gebeurt er wanneer je er nog geen hebt? Nu kan je nieuwe pagina’s toevoegen terwijl je menu’s bouwt zonder dat je de customizer hoeft te verlaten en je de wijzigingen kwijt bent. Zodra je de wijzigingen hebt gepubliceerd staan de nieuwe pagina’s klaar om gevuld te worden.

Aangepaste CSS
Soms heb je een alleen een paar visuele veranderingen nodig om je site perfect te maken. WordPress 4.7 geeft je de mogelijkheid om aangepaste CSS toe te voegen en direct te zien wat voor effect deze aanpassingen op je site hebben. Het live voorbeeld laat je snel werken zonder steeds je pagina te moeten herladen.

PDF miniatuurvoorbeeld
Het beheren van jouw documenten is nog makkelijker geworden met WordPress 4.7. Na het uploaden van PDF’s wordt er ook een thumbnail gegenereerd zodat het eenvoudiger is om de documenten te onderscheiden.

Dashboard in jouw taal
Omdat jouw site in één taal is, betekent niet dat iedereen die helpt de site te beheren ook deze taal wil gebruiken in de admin. In de gebruikersprofielen zijn er meer talen beschikbaar gekomen om de gebruikerstaal in te stellen.

Introductie van REST API inhoud endpoints

WordPress 4.7 komt met REST API endpoints voor berichten, reacties, termen, gebruikers, meta en instellingen.

Inhoud endpoints leveren machine-leesbare externe toegang tot jouw WordPress site met een overzichtelijke, standaard-gedreven interface die ruimte biedt voor nieuwe en innovatieve methoden voor interacties van sites via plugins, thema’s, apps en nog meer. Klaar om te starten met het ontwikkelen? Bekijk en lees de REST API documentatie.

Nog meer ontwikkelaars geluk

Berichttype templates
Door het openstellen van de pagina template eigenschappen voor alle berichttypes beschikken thema ontwikkelaars over nog meer flexibiliteit met de WordPress template hiërarchie.

Meer thema API hulpmiddelen
WordPress 4.7 bevat nieuwe functies, hooks en gedrag voor thema ontwikkelaars.

Aangepaste bulk acties
Lijsttabellen, nu met meer dan alleen bulk bewerken en verwijderen.

WP_Hook
De code verantwoordelijk voor de acties en filters is aangepast en gemoderniseerd. Verder zijn er diverse bugs opgelost.

Registratie API instellingen
register_setting() is verbeterd door toevoeging van type, beschrijving en REST API zichtbaarheid.

Aangepaste changesets
Aangepaste changesets maken wijzigingen in de customizer robuust, net zoals automatisch opgeslagen concepten. Ook levert het nieuwe eigenschappen zoals inhoud om te starten.

Voor meer informatie kunt u bij de Release notes kijken.

Download WordPress 4.7 of ga naar uw Dashboard → Updates en klik op ‘Nu bijwerken’.

Wilt u ondersteuning bij het updaten van WordPress website?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Als u zich geen zorgen wil maken over de veiligheid en stabiliteit van uw WordPress website dan kunnen wij dit voor uit handen nemen door middel van een onderhoudsabonnement.