WordPress versie 4.9 is vanaf nu beschikbaar. Deze versie van WordPress heeft de naam Tipton gekregen, ter ere van jazzmuzikant en bandleider Billy Tipton. Dit is een grote update en brengt een flink aantal wijzigingen met zich mee.

Wat is er nieuw in WordPress versie 4.9?

Customizer

De Customizer heeft nu een verbeterde workflow met concept ontwerpen, ontwerpvergrendeling en voorbeeldlinks. Met syntaxmarkering en foutcontrole wordt het nog makkelijk een site te ontwikkelen. En als klap op de vuurpijl is er een nieuwe galerij widget geïntroduceerd en zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd aan themabeheer.

Concept ontwerpaanpassingen inplannen

Net zoals u concept berichten kunt opstellen, aanpassen en inplannen voor publicatie op een voor uw geschikt moment, kunt u wijzigingen aan het ontwerp van uw site nu zo plannen dat ze gepubliceerd worden wanneer u dat wilt.

Samenwerken met conceptontwerp voorbeeldlinks

Feedback nodig op voorgestelde site ontwerp wijzigingen? WordPress 4.9 geeft u een voorbeeld link die u naar uw team en klanten kan sturen, zodat u feedback kan verzamelen en verwerken alvorens u uw wijzigingen live zet.

Ontwerpvergrendeling om wijzigingen te bewaken

WordPress 4.9. ontwerpvergrendeling (vergelijkbaar met berichtvergrendeling) beschermt het concept ontwerp zodat niemand anders wijzigingen kan maken en alle het harde werk overschrijft.

Een melding om je werk te beschermen

Was u even niet bij uw bureau voordat u het nieuwe concept ontwerp had opgeslagen? Geen zorgen, WordPress 4.9 zal u bij terugkeer vriendelijk vragen of u uw wijzigingen wilt opslaan.

Codeverbeteringen

Syntaxmarkering en foutcontrole

Met syntaxmarkering en foutcontrole voor CSS en aangepaste HTML is het nog makkelijker geworden om fouten te vinden. Gegarandeerd eenvoudiger om fouten snel te verhelpen door eenvoudig de code te scannen.

Sandbox voor veiligheid

Het gevreesde witte scherm. U zal het kunnen voorkomen als u werkt met thema’s en plugin code, omdat WordPress 4.9 u zal waarschuwen alvorens een fout te bewaren.

Waarschuwing: potentieel gevaar opkomst!

Tijdens het direct bewerken van thema’s en plugins, zal WordPress 4.9 u vriendelijk waarschuwen dat dit een potentieel gevaar is. Een aanbeveling zal worden gegeven een backup te maken van uw bestanden voordat u deze opslaat. Hierdoor worden wijzigingen niet overschreven bij een volgende update.

Widget verbeteringen

De nieuwe galerij widget

Een extra verbetering aan de media aanpassingen die in WordPress 4.8 is uitgekomen. Nu is het mogelijk een galerij toe te voegen via widget.

Druk op een knop, media toevoegen

Wilt u media toevoegen aan je tekst-widget? Voeg afbeeldingen, video en audio direct in de widget met uw tekst, met de simpele maar handige Voeg media toe knop.

Verbeteringen voor site-ontwikkeling

Verbeterde themawisseling

Verbeteringen in WordPress 4.9 zorgen er nu voor dat er een duidelijker menu en widget beheer wanneer u een nieuwe thema selecteert. Ook is mogelijk om eenvoudig een voorbeeld te tonen van geïnstalleerde thema’s of om een thema te downloaden, installeren en voorbeeld te tonen.

Betere menu instructies = Minder verwarring

De gebruikersinterface voor het maken van menu’s is verbeterd zodat dit een stuk makkelijker gaat. Deze nieuwe update zal u hierin begeleiden.

Voor ontwikkelaars

  • Customizer JS API verbeteringen
  • MediaElement.js bijgewerkt naar 4.2.6
  • CodeMirror beschikbaar voor gebruik in je thema’s en plugins
  • Verbeteringen aan rollen en rechten

Download WordPress 4.9 of ga naar uw Dashboard → Updates en klik op ‘Nu bijwerken’.

Wilt u ondersteuning bij het updaten van WordPress website?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Als u zich geen zorgen wil maken over de veiligheid en stabiliteit van uw WordPress website dan kunnen wij dit voor uit handen nemen door middel van een onderhoudsabonnement.